Magunkról

Cégünk egyik fő profilja fémmegmunkálás, hideg alakítás, forgácsolás. Legnagyobb partnereink európai autógyártók beszállítói. Palettánkon szerepel mindennemű acél megmunkálása a rozsdamentes anyag préselésétől az automata acél forgácsolásáig. Sorozatgyártással több, mint 100 féle alkatrészt állítunk elő.

A Zonika Kft 1996-ban alakult. A családi vállalkozás működtetésében feleségem, fiam és jómagam is aktívan részt veszünk. A kezdetektől kezdve két, egymástól független divíziót működtettünk, egyrészről mezőgazdasági (gomba) termelést, másfelől pedig a fémipari megmunkálást. Családunk már 40 éve tevékenykedik mindkét ágazatban, ennek eredményeképpen jelentős tapasztalatra, szaktudásra és piacra tettünk szert, a hatékony családi munkamegosztás pedig lehetővé tette, hogy ez a két egymástól meglehetősen különböző tevékenység nemhogy megmaradjon és megférjen egymás mellett, hanem folyamatosan fejlődjön is.

A vállalkozás jelenlegi telephelyét képző ingatlant, mely az M9-es autóút és az 51-es főút körforgalmi csomópontjában helyezkedik el 1997-ben vásároltuk meg. Korábban állattartási célokat szolgált, ezért jelentős átalakításra és komoly felújításra szorult. Hosszú, kitartó és kemény munkával alkalmassá tettük a termelésre, kialakítottuk a teljes infrastruktúrát. Mára már az egész telepünk parkosított, és az összes felépítményt aktívan használjuk a termelésben. Fémipari megmunkálást hozzávetőlegesen 1000 négyzetméteren végzünk, a többi csarnokunkat a gombatermesztésben hasznosítjuk. Folyamatosan új fejlesztéseket eszközölünk, legfrissebb beruházásunkat 2012-ben hajtottuk végre, célunk egy modern és hatékony termelő- és gyártóközpont kialakítása.

Legutóbbi frissítés: 2017. november 27.